woensdag 6 maart 2013

Keep calm and ...

 
 
De bekendste officiële poster met rode achtergrond en kroontje is die van
"KEEP CALM AND CARRY ON"

De Britse regering bracht voor de Tweede Wereldoorlog een aantal propaganda posters uit, de keep calm and carry on poster. Het doel van de poster was om het volk gerust te stellen in de donkere tijden. De poster is nooit officieel gedistribueerd. De poster is bij toeval ontdekt en de eigenaren vonden de poster zo geweldig dat ze de poster hebben ingelijst en opgehangen in de winkel.

Hieronder een filmpje over de geschiedenis van de Keep Calm poster.

zie je geen filmpje, klik dan hier.
 
Op dit moment zie je de quote Keep Calm and . . . overal. In de google play store vind je een Keep Calm App, zodat je je eigen teksten kan maken met verschillende soorten afbeeldingen. Daarna kun je het plaatje weer delen via social media.
 
 
Via deze site kan je ook zelf een Keep Calm poster maken en ook via social media delen. Je kan diverse kleuren achtergronden kiezen en zelf de tekst bepalen.
 
Vele producten worden afgedrukt met de tekst, zoals rompertjes, iPhone hoesjes, tassen, dekbedden, manchetknopen, bekers, sleutelhangers. Je kan het maar zo gek niet verzinnen.
 

Hieronder een paar van mijn favorieten quotes:


Ik vind de posters erg cool en het verhaal erachter vind ik ook erg leuk om te weten. De tekst is kort en krachtig en kan een goede reminder voor jezelf zijn!

Wat vind jij van de posters? Wat is jou favoriete Keep Calm quote?

xoxo Elvira


Geen opmerkingen:

Een reactie posten