donderdag 18 april 2013

recept + DIY: Een ei hoort erbij!

Vandaag laat ik jullie zien hoe je gevulde eieren maakt en daarbij je eieren een beetje oppimpt. Een leuk schaaltje met gevulde en wat gekleurde eieren.


Eerst laat ik jullie zien hoe je kleur geeft aan je eieren.

Wat heb je nodig?

gekookte eieren
voedingsmiddelen kleurstof
boterhamzakje

Rol het ei over het aanrecht zodat het breekt
Doe het ei in een boterhamzakje
En doe een klein beetje kleurstof op een theelepel en laat het druppelen over het ei



Doe het zakje dicht en rol het ei tussen je handen zodat de kleurstof zich kan verspreiden. Leg het ei even op een roostertje in de wasbak en spoel het ei, zodat de kleurstof die over is wegspoelt. Nu kan je het ei gaan pellen. En je hebt prachtige figuurtjes op je ei.




Je kan ook het hele ei kleuren.
 
Wat heb je nodig?
 
gekookte eieren
plastic bekertje
voedingsmiddelen kleurstof
water

Vul een plastic bekertje met water en leg het eiwit daarin. Haal het na 10 minuutjes uit het water en klaar is je ei. Een keer wat anders dan een wit eitje.



Het recept: 20 gevulde eieren

Benodigdheden voor 20 gevulde eieren
 
10 eieren
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
2 teentjes knoflook
1 sjalotje of een rode ui
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel paprikapoeder
Klein handje verse peterselie
Klein handje verse bieslook
3 kleine augurkjes
Slagroomspuit of plastic zakje
- Kook de eieren en laat ze afkoelen.
- Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
- Haal voorzichtig de eidooiers eruit en doe ze in een bakje.
- Snijdt de volgende ingrediƫnten in kleine tot fijne stukjes: knoflook, sjalotje/ui, peterselie, bieslook en augurkjes. Doe deze bij de eidooiers.
- Voeg de rest van de kruiden en sausen erbij.
- Gebruik een vork om alles goed door elkaar te mengen. Het moet een glad mengsel worden.
- Vul de slagroomspuit met het mengsel en vul de eieren.


     Eet smakelijk...
    
 
Wat vind jij van het recept? Heb jij weleens gevulde eieren of gekleurde eieren gemaakt?

xoxo Elvira


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen