vrijdag 29 maart 2013

Kennen jullie deze nog. . . favoriete series van vroeger...

Ik ben dol op series kijken en af en toe komen er series van vroeger weer voorbij op de televisie.
Deze series heb ik vroeger gekeken en zijn mij bijgebleven. Het zijn series van de jaren 80/90. De series zijn ook allemaal al afgelopen.


Hier volgen een aantal series die ik vroeger heb gekeken.

Full house
1987-1995, 8 seizoenen, 192 afleveringen

Full House gaat over een alleenstaande vader van drie meisjes: Donna Jo "D.J." Tanner, Stephanie Tanner, en Michelle Tanner. Danny (de vader) is een sportverslaggever en krijgt hulp van zijn beste vriend en komiek in spe, Joseph "Joey" Gladstone en zwager Jesse Katsopolis om de kinderen op te voeden. Danny's vrouw Pam (de zus van Jesse) is doodgereden door een dronken chauffeur en ze hebben het allemaal erg moeilijk met het verlies. Toch gaat het leven door en de meisjes groeien op in een gelukkig gezin. Jesse trouwt met Rebecca Donaldson, de co-gastvrouw van Danny's praatprogramma. Ze krijgen een tweeling, Alexander "Alex" en Nicholas "Nicky" Katsopolis. Ook de meisjes ontwikkelen zich en komen in de puberteit.

 
The fresh prince of Bell Air
1990-1996, 148 afleveringen

The Fresh Prince of Bel-Air is een televisiekomedie. In de serie speelde Will Smith zijn eerste grote rol. In de rap aan het begin van iedere aflevering vertelt Will Smith hoe hij bij zijn oom en tante is komen te wonen: hij groeide op in Philidelphia, en nadat hij in een gevecht was beland, stuurde zijn moeder hem naar haar zusters familie, de familie Banks, in Bel-Air, een welgestelde buurt in Los Angeles. Hier brengt hij een verandering teweeg in het leven van zijn rijke, pretentieuze familieleden.

Roseanne
1988-1997, 222 afleveringen

De serie gaat over een gezin dat te kampen heeft met opgroeiende tieners, geldproblemen, werkloosheid, huwelijksproblemen en schoonouders. Vader Dan en moeder Roseanne Conner vormen de spil van het gezin, tevens bestaande uit dochter Becky, dochter Darlene en zoon DJ. Een andere prominente rol is weggelegd voor Jacky, de zus van Roseanne.


The Cosby Show
1984-1994, 201 afleveringen

De show draait om het leven van de familie Huxtable, een middenklasse Afro-Amerikaanse familie die woont in Brookly Heights, New York. Hoofd van het gezin is Heathcliff "Cliff" Huxtable, een arts. Hij is getrouwd met Clair, een advocate. Samen hebben ze vijf kinderen: Sondra Huxtable-Tibideaux, Denise Huxtable-Kendall, Theo Huxtable, Vanessa Huxtable en de kleine Rudy Huxtable.
In het begin van seizoen 1 waren er maar 4 kinderen te zien, de oudste dochter Sondra (Sabrina Le Beauf), was pas na de eerste helft van seizoen 1 te zien. Wel werd ze in de eerste afleveringen wel genoemd als de oudste dochter die op de universiteit zat. Sondra werd door Bill Cosby bedacht, hij wilde graag dat de show een voorbeeld was van hoe je een kind succesvol opvoedt.

Cosby had een ongewoon grote vrijheid bij het vormgeven van de show. Hij wilde zijn programma educatief maken. Bovendien stond hij erop dat de opnames in New York plaats zouden vinden in plaats van in Los Angeles, wat doorgaans de vaste locatie was voor televisieseries.
Hoewel de serie bedoeld is als komische serie, worden er soms serieuze onderwerpen aangesneden zoals Theo’s probleem met dyslexie.

Hoewel de personages allemaal Afro-Amerikaans waren, bevat het programma vrijwel nooit thema’s over racisme of de plek van Afro-Amerikanen in de maatschappij. Wel werden er vaak Afro-Amerikaanse artiesten en musici aangeprezen, zoals Jacob Lawrence, Miles Davis, James Brown, Stevie Wonder, Lena Horne, Duke Ellington, Dizzy Gillespie en Miriam Makeba.

Alf
1986-1990, 102 afleveringen

De serie draait om Alf, een buitenaards wezen dat is gevlucht van zijn thuisplaneet Melmak omdat deze op het punt van ontploffen stond. Hij volgt met zijn ruimteschip het radiosignaal van een amateurradiozender en belandt zo op aarde. Daar stort zijn schip neer in de garage van de familie Tanner, een middenklasse familie bestaande uit sociaal werker Willie, zijn vrouw Kate en hun twee kinderen: tienerdochter Lynn en zoon Brian.

Omdat Alf niet terug kan naar Melmak wordt hij een lid van het gezin. De kat van de familie Tanner, genaamd Lucky, is zijn leven sindsdien niet meer zeker aangezien katten een delicatesse zijn op Melmak. Gelukkig voor Lucky krijgt Alf later in de serie meer respect voor hem.
Doordat de familie Alfs bestaan geheim besluit te houden (vooral omdat er genoeg wetenschappers en militairen zijn die Alf zouden willen onderzoeken) ontstaan er vele komische situaties. Vooral de spontane bezoekjes van de buren, de familie Ochmonek, leveren de nodige hilariteit op. Alf houdt zich over het algemeen verborgen in de keuken als er mensen op bezoek komen. Gedurende de serie leert hij buiten de Tanners een paar andere mensen kennen zoals Willies broer Neal, Kates moeder Dorothy, het neefje van de Ochmoneks’; Jack, de psychiater Larry, en Jody, een blinde vrouw. Ook leert hij steeds meer over het Aardse leven en de Aardse cultuur. Deze komt vaak als vreemd op hem over, terwijl Alfs gedrag juist vreemd is voor de Tanners.
Tijdens de laatste aflevering wordt hij even herenigd met zijn vriendin Rhonda en vriend Skip, welke de ontploffing van de planeet Melmak ook overleefd hebben. Hij besluit niet met ze mee te gaan en op aarde te blijven. Kort daarop wordt hij echter gevangen door een groep geleerden die hem al vanaf het begin in de gaten hadden.

Ik vond het echt leuke series om naar te kijken en wat leuk om te zien hoe de kledingstijl van vroeger was en Will Smith met zijn mooie kapsel.

Ken jij deze series nog? Wat vind jij van deze series? Welke series keek jij vroeger?

xoxo Elvira


Geen opmerkingen:

Een reactie posten