zondag 26 mei 2013

DIY: Lucky star

Wie wil er nou geen geluk! Je kan nu een portie geluk in een potje geven. Aan je vriendin, ouders, wie je maar wil. Vandaag maken we Lucky stars....


Wat zijn Lucky stars?

Lucky stars zijn sterretjes van papier. Die sterretjes kan je dus  zelf gevouwen sterren die je weggeeft, om zo iemand een portie geluk te geven. De Lucky stars stop je bijvoorbeeld in een potje. Of je geeft er gewoon eentje aan iemand weg die wat geluk nodig heeft.


Hoe maak je Lucky stars?

Hieronder zie je een filmpje van hoe je ze maakt. Dit vond ik het duidelijkste filmpje.

zie je geen filmpje, klik dan hier.

Waar kan je ze kopen?

Het papier heb ik gekocht via Ebay. Zoek in Ebay op "Lucky stars". Ze kosten zo rond de € 4,00 en dan heb je 70 velletjes. Dus daar kan je 70 sterren van vouwen.


Ook kan je ze kopen via de Nederlandse webshop: mostcutest. Voor als je bijvoorbeeld geen credit card of PayPal hebt.

Je hoeft niet perse het speciale papier te kopen. Je kan natuurlijk ook zelf stroken knippen van leuk papier dat je in huis hebt. Het moet wel een beetje stevig papier zijn, anders scheurt het.

Potjes

De lucky stars kun je dus in een potje stoppen. Potjes kan je overal wel kopen. Bij de Xenos, Blokker, Zeeman, Action etc.

Op internet vond ik veel leuke potjes.Of je hangt ze aan een ketting en daar vond ik ook echt super leuke hangertjes voor.Rond de kerstperiode heb je vaak van die doorzichtige (kerst)ballen, daar zou je ze ook in kunnen doen. Hang je er een mooi lintje en dan hang je de bal in de boom of je legt het ter decoratie ergens neer. De sterren zijn super leuk om weg te geven en ze hebben veel verschillende printjes. Voor ieder wat wils. Ik vind het zelf echt super leuk om te doen. Ik maak ze vaak tijdens het tv kijken. Voor mij werkt het wel ontspannend. Ook al is het soms een beetje priegelwerk.

Ik heb al verschillende potjes geluk weggeven en al veel sterren gevouwen. Hieronder zie je een paar voorbeelden.


 

Was jij bekend met de Lucky stars? Ga jij ze vouwen?

xoxo Elvira
3 opmerkingen:

 1. Leuk zeg. Ga ik zeker een keertje doen xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar heb je dat hartvormige potje als ketting gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat potje heb ik zelf niet, maar heb ik volgens mij gevonden via Ebay!

   Verwijderen